Kip, 25 minuten
Enorm bekend en populair maar nóg lekkerder als je hem zelf maakt: de kipkerrie salade. Heerlijk voor op een broodje tijdens de lunch of lekker op toast voor bij de borrel. Probeer dit recept eens, het is echt een aanrader!
Milde en kruidige smaken van de Rosita’s kerriesaus in combinatie met frisse appel. Wij zijn fan! Zo maak je van elke lunch een feestje.
Voor 4 personen
1. Pocheer (gaarkoken in temperatuur net onder kookpunt) de stukken kipdijfilet in de kerriesaus. Laat het geheel ongeveer een minuutje of 20 rustig garen. Haal de kip uit de saus en laat de kip een beetje afkoelen. Snijd of trek vervolgens de kip in kleine stukjes.
2. Verhit een koekenpan en fruit hierin nog een beetje kerriesaus. Bak de kipstukjes kort in de saus. Laat afkoelen.
3. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng samen met de mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.
5. Vul de broodjes met de kerriesalade, garneer met avocado en spinazie.