Kip, Vegetarisch, 20 minuten
Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kousenband en kip volgens traditioneel recept maar wel makkelijk en eenvoudig zelf te maken. Onze kerriesaus is heerlijk kruidig en mild van smaak. Dat maakt het gerecht geschikt voor jong en oud!
Roti eet je eigenlijk met je handen, maar het kan natuurlijk ook gewoon met mes en vork. Neem het roti vel en scheur / snijd er een stukje vanaf. Schep daarmee een beetje van de aardappel, kip, boontjes en ei op. Zo heb je al die lekkere smaken in één hap te pakken.
Voor 4 personen
1. Kook de kousenband of haricots verts beetgaar en de eitjes hard.
2. Snijd de kipfilets in blokjes. Verhit de olie in een pan en roerbak de kipblokjes rondom bruin.
3. Voeg de kerriesaus toe aan de pan, samen met de aardappeltjes en verwarm ca. 7 minuten tot de kipblokjes gaar zijn. Voeg op het laatst de haricots verts (of kousenband) toe en meng door de saus.
4. Verwarm de roti vellen en snijd de eieren in plakjes. Verdeel de saus over de roti’s en maak af met de plakjes ei.