Vegetarisch, 40 minuten
Wij zijn wel fan van deze trend: bowlfood. Van soep tot quinoa, noedels tot good old Hollandse boerenkool: écht alles is lekkerder als je het uit een kom eet! Lekker comfortabel, tijdens een avondje bankhangen met vriendinnen of tijdens family time aan tafel. En zeg nou zelf, het ziet er toch ook heerlijk uit?
Voor 2 personen
1. Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook. Schep om en kook in 15 min. gaar.
2. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Verhit de de olie in een hapjespan en bak de jackfruitstukjes met de kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur.
3. Spoel de bonen af, laat uitlekken en zet apart.
4. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ananas in blokjes en de koriander fijn. Pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de avocado, mango, ananas, koriander en limoensap om een frisse salsa te maken. Zet apart.
5. Serveer de kokosrijst met pulled jackfruit, bonen, mango-avocado salsa, pickled rode ui en verse koriander.