Vlees, 20 minuten + 5 uur wachttijd
Pulled pork is het ultieme streetfood en zie je vaak voorbij komen of foodfestivals. Heerlijk langzaam gegaard vlees wat zo mals is dat het makkelijk uit elkaar valt. Dat klinkt goed toch?!
Met de Rosita’s kruidenpasta voor pulled pork ( of chicken / jackfruit ) helpen je we op weg. Voor pulled pork gebruik je procureur, dat is de nek van het varken. Een lekker mals stuk dat goed leent om rustig te garen. In totaal gaat het voor zo’n 5 tot 6 uur de oven in. En dat klinkt heel intensief en als lang en veel werk, maar de grap is dat je er zelf hooguit 10 minuten werk aan hebt. Terwijl de pulled pork lekker aan het roosteren is in de oven, kan jij alvast een drankje voor jezelf inschenken en relaxen op de bank of andere voorbereidingen voor het diner treffen.
Nog een tip: mocht je de mogelijkheid hebben, haal het vlees bij een slager. Zo wordt het nog malser!
Voor 4 personen
1. Dep het stuk vlees goed droog, bestrooi het met zout en bestrijk het rondom dik met de kruidenpasta.
2. Leg het vlees in een passende braadpan of kleine ovenschaal en schenk het water in de pan. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
3. Zet de pan in de oven, schakel de oven in op 110 °C en laat het vlees in 5-6 uur zo gaar worden dat het uit elkaar valt. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
4. Voor de pickled onion doe je de suiker en het zout in een weckpot. Meng door elkaar tot de suiker is opgelost.
5. Pel de uien en snij de uien in dunne ringen. Doe de ringen in een weckpot en voeg het water en de azijn toe. Sluit de pot en schudt even.
Je kunt de uien al na 15 minuten eten, maar het lekkerste is om het azijn minimaal een paar uur in te laten trekken. Bewaar de uien in de koelkast.
6. Trek het vlees voor het serveren met twee vorken uit elkaar.
7. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de snijvlakken bruin. Verdeel de sla, pulled pork, rode kool en wat pickled onion over de broodjes. Top af met Fresh Lemon mayo.